Facebook Pixel
Успешна e-mail marketing кампания

Много често собствениците на бизнеси гледат на e-mail marketing-a като бърз начин да уведомят своите настоящи клиенти за новите предложения и промоции. За съжаление, потребителите всекидневно получават хиляди рекламни съобщения. Много от тях остават непрочетени, защото много хора ги приемат за поредния спам и дори не ги отварят.

Искате да разберете тайната за успешната e-mail marketing кампания? В тази статия ще Ви споделим защо целевата Ви аудитория е първата стъпка към успеха.

Първоначално набиране на e-mail адреси е много важна стъпка, на която малко хора обръщат внимание. Има голяма разлика между имейли на настоящи клиенти или хора, абонирали се за Вашия информационен бюлетин и списък с имейли, които сте закупили от дадена компания.

В първият случай, Вие ще изпратите кампанията си на хора, които вече са проявили интерес към Вашия продукт или услуга. Докато във втория е много важно какви са имейлите и на какъв принцип са били обединени в един списък.

Затова тук има голяма вероятност да изгубите времето на екипа си с подготвянето на e-mail marketing кампанията. Причината е, че имейлите изпратени на неподходящи хора, няма да бъдат отворени и потребителите ще се отпишат от имейл списъка Ви. В допълнение на това, Вие също няма да можете да имате възвращаемост на времето, което сте инвестирали.

Това е причината правилната аудитория да е ключова за всяка e-mail marketing кампания.

Ние винаги съветваме клиентите си, ако имат възможност да събират имейлите за кампаниите си  органично. Това може да стане чрез рекламни кампании в социалните мрежи,  предлагане на безплатни уебинари, семинари и различни събития.

Добра практика е и включването на минали, настоящи и потенциални клиенти, които са се абонирали за Вашия Newsletter чрез сайта.

Но събирането на един списък от потенциални клиенти не е достатъчно, за да кажете, че имате подходяща аудитория за своята e-mail marketing кампания.

Следва разделянето на Вашата текуща аудитория на по-малки сегменти и групирането ѝ според конкретни критерии като пол, възраст, местожителство и други.

Успешна имейл маркетинг кампания

Нека да Ви дадем пример от практиката ни.

Представете си, че имате онлайн магазин, който предлага бански. Искате да направите e-mail marketing кампания, за да рекламирате новата си дамска колекция. В този случай трябва да сигментирате аудиторията си по пол и да изпратите имейла на всички дами.

Разбира се, винаги можете да го изпратите на всички от списъка си. Но за мъжете този имейл ще представлява спам и няма да има никаква полезна информация за тях. Затова много от тях могат да решат да се отпишат от Вашия бюлетин и така да ги загубите от аудиторията си.

Това са само две от причините защо изборът на аудитория е важен за всяка e-mail marketing кампания. Свържете се с нас на телефон: 0883 33 02 16, ако искате да Ви помогнем да изведете бизнеса си на следващото ниво.

Discussion

  1. До момента не сме използвали имейл маркетинг за достигане до потребителите ни. Определено ще се прочетем повече информация и ще се обърнем към Вас при въпроси. Много добре структурирана информация, благодарим Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 3 =

OPTIMIZIRAI ME - online marketing agency

Ние сме специализирани в сферата на маркетинга и информационните технологии. Разполагаме със сплотен екип от специалисти, които имат дългогодишен опит в създаването и оптимизирането на уеб сайтове, дизайн, маркетингови стратегии и рекламни кампании. Нашата цел е да Ви предложим цялостни решения за извеждане на бизнеса Ви на следващото ниво!