Facebook Pixel

Видео маркетинг – рекламни кампании с видеа

С намаляване на популярността на традиционни рекламни методи като брошури, каталози, билбордове, видео маркетингът се превърна в задължителен елемент за всеки бизнес.

Видео маркетинг

Защо видео маркетинг?

Видеото е универсален и увлекателен формат за представяне на съдържание пред потребителите. То не само дава реална картина на продукта или услугата, но и е лесно за споделяне чрез множеството социални мрежи. Потребителите го харесват, защото е лесно смилаем и забавен начин да ангажират вниманието си.

А ние от Оптимизирай Ме го препоръчваме, защото с него можете да информирате потребителите за Вашата дейност. Но и в същото време да стимулирате продажбите. А това  дава потенциално голяма възвращаемост на инвестицията за реклама.

Освен това, видеата са достъпни за всеки, който има достъп до Интернет.

Какво не знаете за видео маркетинга?

Видео рекламиВидео маркетингът навлезе като тренд през 2010 година, но едва през 2014 година стана наистина достъпен за хората с по-малък бюджет. Тогава разходите бяха един от основните проблеми за създаването на видео съдържание. Много фирми нямаха възможност да платят на професионалист, за да заснеме техния продукт и да създаде и обработи видеото.

Днес, видео маркетингът е достъпен за всички фирми. Ние можем да представим Вашия продукт или услуга по най-добрия начин. Нашият екип ще създаде видео с перфектно качество, БЕЗ да се налага да правите непосилни инвестиции.

Другият основен фактор, който популяризира видео маркетинга, е търсенето в социалните мрежи – Youtube, Facebook, Instagram, Tik Tok и други.

Дългогодшиният ни опит в онлайн маркетинга и рекламата, ни помогна да установим, че видеото стимулира много повече ангажираността на потребителите. То не само грабва вниманието им, но и води до по-големи продажби, отколкото графичните и текстови публикации.

Защо всеки бизнес се нуждае от видео маркетинг?

Интернет е пълен със статистически данни за развитието на онлайн рекламата, социалните мрежи и видео маркетинга. Според някои от най-добрите маркетолози  данните сочат, че видеото е бъдещето на маркетинга и рекламата. Според тези данни:

Това е само малка част от данните, които всекидневно доказват предимствата на видео маркетинга. Те показват, че този видео маркетинг е не просто подходящ метод за реклама, но и ценен от съвременните потребители. Те не просто го търсят, но и го очакват!

 • 78% от хората гледат видеоклипове поне веднъж седмично, а 54% гледат клипове всеки ден.
 • Според Google 6 от 10 души предпочитат да гледат онлайн видеоклипове вместо телевизия.
 • От Youtube споделят, че потребителите им гледат повече от 1 милиард часа видеоклипове всеки ден.
 • 72% от потребителите предпочитат да научат за продукт или услуга чрез видео.
 • 50% от потенциалните клиенти на бизнеса търсят видео за съответен продукт ли услуга преди да се спрат точно на нея.
 • Видеоклиповете на целевите страници могат да увеличат процента на конверсиите с до 70%.
 • Видеата в социалните мрежи генерират 1200% повече споделяния отколко графичните постове.
 • Сайт с видео съдържание ангажира повече потребителите и увеличава техния престой с до 80%.

Какво Ви предлагаме?

 • Оценка на видео съдържанието, с което разполага Вашия бизнес.
 • Създаване на цялостна стратегия за видео маркетинг.
 • Определяне на целевата аудитория.
 • Селектиране на най-подходящите идеи за създване на видеа.
 • Създаване на профили и видео канали в Youtube.
 • Създаване и обработка на видеа.
 • Качване на видеата в сайтове за видео споделяне.

Видеозанемане от нашия екип

{Заяви запитване за Видео маркетинг}

OPTIMIZIRAI ME - online marketing agency

Ние сме специализирани в сферата на маркетинга и информационните технологии. Разполагаме със сплотен екип от специалисти, които имат дългогодишен опит в създаването и оптимизирането на уеб сайтове, дизайн, маркетингови стратегии и рекламни кампании. Нашата цел е да Ви предложим цялостни решения за извеждане на бизнеса Ви на следващото ниво!