Facebook Pixel

{Най-често задавани въпроси}

Не сте имали досега онлайн представяне в социалните мрежи и Google? Чудите се дали да се доверите на професионалистите от Оптимизирай Ме?

На тази страница ще намерите отговорите на най-често задаваните към нас въпроси.

Колко ще ми струва да ми направите уебсайт?

Ние от Оптимизирай Ме не работим със стандартизирани оферти, защото се водим от Вашите ИНДИВИДУАЛНИ нужди.

Цените за изработката на уебсайт и онлайн магазин започват от 1 000 лева.  И зависят от сложността на проекта и неговите функционалности.

Освен напълно функциониращ и работещ уебсайт, Вие получавате първоначална SEO оптимизация, персонализиран административен панел и ГАРАНЦИЯ от 2 години за нашата работа.

Ще знам ли какво се случва със сайта, докато го изграждате?

За нас е важно Вие да бъдете част от работния процес и да получите напълно работещ уебсайт. Затова държим на надеждната комуникация и Ви уведомяваме регулярно до къде сме стигнали. Без значение дали става въпрос за изграждане на сайт, SEO оптимизация или създаване на рекламна кампания.

Вече искам сам да управлявам сайта си! Как да разбера какво сте правили по него?

Ние документираме всеки един проект, по който сме работили. При подписването на договора, създаваме досие, специално посветено на Вашия сайт. В него се вписват не само преминали ъпдейти, направени back up-и, но и всички промени направени по него.

Така Вие получавате не само работещ уебсайт за бизнеса Ви, но и пълна информация за случилото се с него до този момент.

Какво е SEO оптимизация?

SEO е съкращение от „Search engine optimization” и буквално означава оптимизация за търсещи машини.  Съответно SEO оптимизацията е комплексен процес, който цели да изведе сайта на предни позиции в резултатите на Google.

Защо се нуждая от SEO оптмизация?

В днешно време над 70% от населението на България използват мобилни устройства и Интернет. Така Google се явява техният препочитан инструмент за откриване на информация.

Добре направената SEO оптимизация ще изведе Вашия сайт на челни места в класирането в Google. Така потребителите ще могат да Ви открият по-лесно и да разберат за Вашия бизнес, услуги и продукти.

След колко време ще има видими резултати от SEO оптимизацията?

Има над 250 фактора, от които зависи позиционирането в Google търсачката. Затова и оптимизацията е последователен процес, за който е необходимо време за да даде резултат.

Тук от голямо значение е конкуренцията във Вашия бранш и ключовите думи, по които искате да оптимизираме Вашия сайт.

От опита, който имаме можем да кажем, че подобряване в класирането на ключовите думи се вижда още през първите 3 месеца.  Но за достигане на първа страница, понякога може да отнеме между 6 и 12 месеца.

Може ли да пробвам 1-2 месеца SEO оптимизацията?

SEO оптимизацията е дългосрочна инвестиция, която дава най-добър резултат, ако сайтът се оптимизира последователно поне 6 месеца.

Но ако искате да се запознаете с начина ни на работа, можем да Ви предложим първоначална SEO оптимизация. Свържете се с наш консултант, за да разберете какво включва и как ще помогне на Вашия бизнес.

Какво представлява годишната техническа поддръжка?

Техническата поддръжка на сайта е съобразена изцяло с неговите функционалности и платформа. Тя включва постоянни ъпдейти, защита от хакерски атаки, мониторинг на скоростта, бекъпи веднъж в месеца.

В зависимост от подписания договор, може да включва и промени във визията на сайта и качване на определен брой статии и нова информация всеки месец. Така с наша помощ, Вие ще имате функциониращ и работещ уебсайт за бизнеса Ви.

Каква реклама е подходяща за моят бизнес?

Много е трудно да се даде еднозначен отговор кой канал е най-подходящия за реклама. Всичко зависи от бизнеса, целите, конкуренцията и дали продават продукти или услуга.

В някои случаи за бизнеси, които предлагат услуги по-подходящите канали са SEO оптимизацията и Ads рекламите. А за тези, които продават продукти е по-важно да имат присъствие в социалните мрежи.

Успешната рекламна стратегия е комбинация от правилно определяне на целите, анализ на нуждите на бизнеса, таргетиране на правилната аудитория и планиране на кампаниите.

Защо трябва да изберем точно Оптимизирай ме?

Ние имаме над 8 годишен опит в изграждането на сайтове, SEO оптимизация и създаване на цялостни рекламни стратегии. Зад всяко едно от нашите предложения стои опит, придобит чрез работата с клиенти от различни брашнове.

Нашите договори защитават интересите на двете страни. В тях детайлно е описана услугата и срокът за изпълнение на проекта.

Защо не Ви препоръчваме да купувате мейлинг листи за email marketing кампаниите си?

Много хора не са запознати с принципите на успешния email marketing. Те търсят начини да увеличат продажбите си и се впечатляват, когато получат обещания за „увеличаване” на трафика и продажбите още от първия ден на кампанията. Затова са склонни да закупят мейлинг листи, които други фирми са събирали през годините.

Важно е да знаете, че фирмите, които продават „мейлинг листи” имат огромна база от имейли. Те не са сегментирани според интересите на потребителите и много от тях са вече неактивни. Купувайки ги, Вие изпращате своите кампании на непознати хора, които никога не са чували за бранда Ви и може би изобщо не се интересуват от получаването на рекламни съобщения.

Затова често резултатите са много ниски или голяма част от хората се отписват от мейлинг листа Ви още след получаването на първия имейл.

Защо трябва да създадете и развивате свой собствен мейлинг лист?

Да откриете правилната аудитория е ключъткъм успеха на всяка email marketing кампания. Най-добрият начин да направите своя мейлинг лист е, като включите хора, направили поръчка през сайта Ви или абонирали се за Вашия бюлетин. Това са потребители, които се интересуват от Вашия бранд, услуги или продукти.

За всеки онлайн магазин е много важно да има форма за абониране – поле, в което посетителите могат да въведат имейлите си. Те може да не са поръчвали досега от Вас, но да се интересуват от това, което предлагате и да искат да получават Вашите актуални предложения и промоции. Можете да ги стимулирате да се абонират като им предложите отстъпка за първата поръчка или подарък.

Защо не мога да се справя сам с онлайн рекламирането на моя сайт?

За съжаление много търговци смятат, че е достатъчно да имат работещ онлайн магазин и да пуснат няколко реклами във Facebook и да започнат да печелят от Интернет.

Истината е, че няма значение дали сте добре познат на потребителите бранд или едва сега стартиращ бизнес. Изграждането на успешна реклама не се случва за 1 час!

Необходимо е не само да познавате аудиторията си, но и да имате изградена правилна и целенасочена рекламна стратегия. Това включва публикуване в социалните мрежи, създаване на реклами, отчитане и проследяване на резултатите.

Защо да се доверите на професионалист за изграждането на Google Ads реклами?

В днешно време в Интернет може да откриете хиляди статии със съвети как сами да направите своите Google Ads кампании. За съжаление, много от тази информация е вече неактуална или е объркваща за хора, които не работят в сферата на онлайн маркетинга.

Тук ние от ОптимизирайМе можем и ще Ви помогнем! Ние сме извървели дългия път към успеха и сме придобили нужните опит и знания, за да Ви бъдем полезни. Ние ще Ви спестим  много усилия и време, а и ще Ви създадем работеща рекламна кампания!

Кога е най-доброто време за публикуване в различните социални мрежи?

Важно е да знаете, че различните социални мрежи като 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦, 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤, 𝐓𝐰𝐢𝐭𝐭𝐞𝐫 и 𝐋𝐢𝐧𝐤𝐞𝐝𝐈𝐧 имат различни алгоритми. От голямо значение е и каква е дейността на Вашата фирма, дали предлагате различни продукти или услуга.

Затова и правилният момент за публикуване зависи от часовата зона и начина на живот на Вашата аудитория.

Каква е разликата между информационен сайт и онлайн магазин?

Информационните сайтове не служат за извършване на пряка продажба. Тяхната функция е да представя бранда, неговите услуги и продукти. Основно се използват от фирми, чиито продукти се изработват по индивидуални размери или е необходимо да се направи специална поръчка. Например паркинг платформи, които трябва да се изработят с размери според пространството на паркинга или гаража, строително-ремонтни дейности и много други.

Основната цел на такъв сайт е да осъществява връзката между бизнеса и потребителите. За целта се използват различни снимки, текстове, визуално съдържание, контактни форми. Най-често контактът между клиента и фирмата се извършва по телефона или чрез контактна форма.

При онлайн магазините нещата стоят по различен начин. В тях се извършват преки продажби и електронна търговия, която за някои потребители се равнява на посещение в Мол.

За разлика от информационните сайтове, те имат множество функционалности, които да направят пазаруването по-лесно, бързо и ефективно. Например - на потребителите може да бъде предложена възможност за регистрация, създаване на потребителски форум, преглеждане на историята с поръчките, добавяне на любими продукти и много други. И това само една малка част от функционалностите, необходими за залагане при създаването му.

Освен това, административният панел е много по-сложен от този на информационния сайт. Това означава, че са много по-сложни за изработка и е необходимо повече време за изработване и оформяне.

Колко време ще отнеме създаването на онлайн магазин?

Както вече споменахме, онлайн магазините са по-сложни за изработка и имат множество функционалности, които са съобразени с нуждите на бизнеса. Например някои онлайн магазини могат да приемат плащане единствено с наложен платеж, докато други може да предложат различни опции – чрез банков превод, PayPal и други.

Създаването на онлайн магазин изисква не само планиране и технически познания, а и добра комуникация между фирмата - изпълнител и клиента.

Всичко това се отразява на скоростта за изработка и цената на проекта. Ние от ОптимизирайМе сме готови да Ви предложим най-добрите условия за изработка на онлайн магазин като се съобразим с Вашите изисквания.

{ Не се колебайте да зададете въпрос }

Можете да го направите още сега!

OPTIMIZIRAI ME - online marketing agency

Ние сме специализирани в сферата на маркетинга и информационните технологии. Разполагаме със сплотен екип от специалисти, които имат дългогодишен опит в създаването и оптимизирането на уеб сайтове, дизайн, маркетингови стратегии и рекламни кампании. Нашата цел е да Ви предложим цялостни решения за извеждане на бизнеса Ви на следващото ниво!