Facebook Pixel

Искате да се отличите пред конкурентите си и се колебаете дали локалната SEO оптимизация за Варна ще Ви е от полза? Не знаете кой е Вашият перфектен клиент и как да го откриете?

Вече не се нуждаете от кристално кълбо, с което да разгадаете стратегията на другите фирми във Вашия бранш! Не е нужно и сами да се захващате с трудната задача да създадете своето онлайн присъствие и да достигнете ПЪРВИТЕ места в Google.

Ние – от ОптимизирайМе, сме готови да се превърнем във Вашия верен партньор и съветник по пътя на успеха! С дългогодишен опит в маркетинга и рекламата, ние разработихме стратегии, които са успешни при локално таргетиране и постигат оптимален ефект.

SEO оптимизация Варна

Защо Ви е да се стремите да достигнете големите компании, които влагат хиляди левове в реклама и СЕО оптимизация, ако предлагате услугата и продуктите си единствено в град Варна.

Плажни ресторанти и заведения, фризьорски, козметични, спа салони, фитнес центрове, игрални зали и много други. Вашият сайт и бизнес НЕ се нуждаят от посетители от другите градове, ако не продавате продукт, който може да се достави в цялата страна.

Затова най-добрата стратегия е прецизно локално таргетиране и SEO оптимизация за Варна.

Защо Ви препоръчваме локална SEO оптимизация Варна?

Локалното SEO или оптимизиране локално за търсачките е техника за подобряване видимостта на уебсайт в резултатите от местното търсене. Той е насочен към клиенти, които търсят продукти или услуги в своя град или наблизо до дома си.

Търсачки като Google са не само най-използвани, но и най-подходящи за резултати въз основа на Вашето местоположение. Това помага на бизнеса да се показва на видно място в тези локални търсения. Това води не само до повече трафик, но и стимулира потребителите да извършат друго действие – да направят запитване, обаждане или да посетят Вашия физически обект.

Каква е разликата между глобална и локална SEO оптимизация Варна?

Можем да кажем, че и двата метода имат една цел – да помогнат на Вашия бранд да се изкачи на челни места в търсачките и да бъде по-видим за широката аудитория. Но, наред с това има и множество различия като:

Целева аудитория

Глобалното СЕО подобрява класирането на уебсайта в страниците с резултати от търсачките (SERP) в по-широк мащаб, насочвайки се към аудитории от цялата страна или различни държави. От друга страна, локалното се фокусира към клиенти в рамките на определена област, като град Варна или регион – област Варна.

Географски фокус

Локална SEO оптимизация Варна – оптимизира онлайн присъствието на бизнеса, за да се класира по-високо в местните резултати. Например – показва местните пазари, базирани на картите и списъци в Google Maps. Така се привличат клиенти, търсещи продукти или услуги в непосредствена близост до тях.

Докато глобалното не се ограничава до конкретна област и привлича повече аудитория, независимо от местоположението й. Разбира се, тук трябва да се вземе предвид дали потребителите, които привлича, са качествени и каква е ползата за бизнеса.

Нека Ви дадем пример от практиката. Да си представим, че имате фирма за почистване на килими и работите единствено в град Варна. Въпреки това искате сайта Ви да бъде откриван от потребители от цялата страна. След направеното първоначално СЕО и анализ се установява, че имате 1000 влизания, като 90% са от град София и само 3% от град Варна.

В резултат на това, запитванията са сведени до 2 за целия период. Това е не само незаволителен резултат, но и се влагат пари и усилия в неправилната посока. Чрез пренасочване към локално СЕО се повишават не само резултатите, но и вече достигате до правилната аудитория.

Ключови думи

Има и специфика при определяне на ключовите думи. При локалната оптимизация се използват думи, специфични за местоположението, за да съответства на местното намерение на търсенията на потребителите. Например – пекарна в град Варна или водопроводчик до жп гара Варна.

При глобалното, фокусът е върху по-широки ключови думи, които може да нямат специфичен компонент за местоположение.

За кои други градове Ви предлагаме помощ?

Ние можем да Ви предложим локална SEO оптимизация Варна и за общини Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Ветрино, Дългопол, Провадия, Суворово.

Или се свържете с нашите консултанти на телефон: 0883 330216.

{Заяви запитване за SEO оптимизация Варна}