Facebook Pixel

Instagram – Instagram маркетинг

Instagram е социална платформа, която се появи за първи път през 2010 година и доби популярност в България година по-късно.

За разлика от други социални мрежи като Facebook иTwitter, които от създаването си са базирани за работа от браузър, Instagram бе създаден като приложение. Причината бе, че 90% от потребителите на Интернет прекарват голяма част от времето си на своя смартфон. Така идеята на тази платформа бе, те да инсталират приложението и да работят на него изцяло от телефона си.

Instagram

Оттогава до днес Instagram се разви изключително много и от просто социална мрежа за споделяне на снимки се превърна в добър маркетингов канал.

Отличителното за платформата е, че е насочена предимно към споделяне на снимки. И за разлика от Facebook е с много по-изчистен стил и има 10 пъти по-висока ангажираност.

Какво представлява Instagram маркетинга?

Instagram маркетингът стана възможен с превръщането на платформата от просто приложение за споделяне на снимки в добър маркетингов канал. През 2019 Instagram добави десетки нови инструменти за бизнеса като разширени анализи и следене  ангажираността на постовете. Наред с това увеличи възможностите за ангажираност и  добиване на качествен трафик. Дори добави и самостоятелна видео платформа – IGTV.

С това даде възможност за създаване на цялостна стратегия за  Instagram маркетингот създаване и оформяне на профил до определяне на целева аудитория и правене на платена реклама в Инстаграм.

Защо бизнесът Ви се нуждае от платени реклами в Инстаграм?

Неведнъж сме чували собствениците на фирми да се колебаят дали рекламите в Инстаграм са добра инвестиция. Но независимо какво продавате, този канал е още една възможност да се свържете с потенциалните клиенти и да им представите своя бранд.

Instagram маркетинг - реклами в инстаграм
#Все повече хора използват Instagram

Според Instagram, през 2020 година, те са имали малко над 1 милиард активни потребители. От тях над 500 милиона са влизали в платформата всеки ден и са прекарвали поне по 1 час в нея. Но това са данните от миналата година. От началото на 2021 се забелязва значително увеличение в активността на потребителите.

Това означава, че рекламите в Инстаграм са добър вариант за всеки бизнес, който иска да бъде забелязан и запомнен от повече хора.

#Instagram маркетингът е подходящ за големи и малки бизнеси.

Развиващата се популярност на Instagram означава, че е възможно голяма част от Вашите клиенти и целева аудитория да са в него. Това важи не само за големите и добре известни компании, но и за малките фирми, които едва сега започват да се развиват.

Разбира се, ако едва сега започвате да правите първите си стъпки в онлайн пространството, успехът няма да дойде за една нощ. Но той се крие в правилната стратегия за реклами в Инстаграм.


#Ангажиране на потребителите

Платените реклами в Instagram ще повишат осведомеността на потребителите за Вашия бранд и ще достигнат до Вашата целева аудитория. А какво по-хубаво от това повече хора да разберат, че съществувате?

Всъщност има – възможността да се ангажират ежедневно с Вас. А Instagram е идеалната платформа за това. Защото в нея потребителите харесват, коментират, споделят своите любими публикации и изразяват мнението си, когато харесват нещо.

#Възможност за увеличаване на продажбите

Последните новости в Instagram позволяват на фирмите да приемат и продават директно през платформата. За това могат да допринесат не само рекламите, но и съдържанието в постовете, видеата и сторитата.

Така чрез създаване на цялостна стратегия за Instagram маркетинг Вие може да откриете правилната аудитория, да я впечатлите и да й продадете своя продукт или услуга.

Интересна статистика е, че през изминалата година 70% от потребителите на социалната мрежа  са купували нещо през нея поне веднъж.

Какво включва нашата услуга Instagram маркетинг?

Ние от ОптимизирайМе не сме поредните търговци, които ще се опитат да Ви продадат реклами в Инстаграм и ще Ви обещаят невиждани резултати за кратък период. Ние преди всичко изхождаме от статистически данни и анализите, които сме направили за Вашето онлайн присъствие.

Затова винаги преди да създадем стратегия за Instagram маркетинг правим цялостен и задълбочен анализ на Вашите социални мрежи. На негова база Ви даваме първоначални препоръки и съвети, които ще подобрят ангажираността на Вашите реклами в Инстаграм.

Следва индивидуална лична среща с Вас, на която заедно набелязваме Вашите маркетингови цели за този канал.

Последната стъпка е представяне на изградената цялостна стратегия за Instagram маркетинг. Всяка стратегия се изготвя индивидуално и единствено за Вашия бизнес.

{Заяви запитване за Instagram}

OPTIMIZIRAI ME - online marketing agency

Ние сме специализирани в сферата на маркетинга и информационните технологии. Разполагаме със сплотен екип от специалисти, които имат дългогодишен опит в създаването и оптимизирането на уеб сайтове, дизайн, маркетингови стратегии и рекламни кампании. Нашата цел е да Ви предложим цялостни решения за извеждане на бизнеса Ви на следващото ниво!