Facebook Pixel

SEO оптимизация – оптимизация за търсещи машини

Сигурни сме, че поне веднъж сте чували за SEО оптимизация през последната година. Но това не е нещо ново, което се превърнало в тенденция за този кратък период. А услуга, която много маркетинг агенции предлагат на клиентите си.

За съжаление, голяма част от собствениците на бизнеси не се замисляха за присъствието си в онлайн пространството преди пандемията с Covid-19. Последната година наложи не само нови норми за общуване, а и необходимостта от бърз и лесен начин за връзка с потребителите.

Тук SEO оптимизацията се доказа като ефективен и достъпен начин не само за големите фирми, а и за малките бизнеси.

SEO оптимизация

Какво представлява SEO оптимизацията?

SEO е съкращение на „Search engine optimization” и буквално се превежда като оптимизация за търсещи машини или търсачки. Това е комплексен процес, чиято цел е извеждането на сайта на предни позиции в резултатите на търсещите машини.

Търсещите машини са сайтове като Google, Yahoo и Bing. Те се използват за откриване на информация, разположена в онлайн пространството. Този тип сайтове разполагат с ботове, които обхождат интернета и добавят информация за посетените страници в своя индекс.

На практика, когато потребителите напишат дадена дума или израз, търсачките им показват най-подходящите резултати от своя индекс (база от данни, в която се събира съдържанието). Това са т.нар. органични резултати, които не се влияят от реклами и не трябва да плащате за тях.

Обърнете внимание, че когато говорим за SEO оптимизация, имаме предвид оптимизация в Google, защото това е най-разпространената търсачка в света.

Има над 200 фактора, които влияят на класирането в Google търсачката. Те са включени в SEO оптимизацията, за да помогнат  за увеличаване на количеството и качеството на трафика към сайта чрез органичните резултати на търсачките.

Защо Ви е необходима SEO оптимизацията?

В днешно време, все повече потребители използват Google като средство за откриване на информация. Добре направената SEO оптимизация може да изведе Вашия сайт на челни позиици в Google по ключови думи, които са свързани с Вашия бизнес.

Това ще помогне на повече потенциални клиенти да Ви открият, според спецификите на тяхното търсене и дали то отговаря на това, което предлагате.

Последните проучвания, направени през 2020 показват, че:

Защо Ви е необходима SEO оптимизация Варна– Над 80% от потребителите използват търсачките при нужда да закупят продукт или услуга.

– Над 90% от потребителите намират необходимото още на първата страница на търсачките. И само под 2% кликват върху резултатите от втората страница.

– 53% от целия трафик на повечето уебсайтове идва изцяло от органичното търсене.

– 93% от глобалния трафик идва от Googlesearch, Googleimages, GoogleMaps.

– 69% от търсенията съдържат две или повече думи.

– Сайтовете, имащи SEO оптимизация генерират 3 пъти повече трафик от тези, които не се развиват в тази насока.

Това са само няколко статистики, които можете да намерите онлайн. Но от тях можем да заключим, че Вашите клиенти са онлайн и от Вас зависи дали ще открият сайта Ви.

Какви са най-големите предимства на SEO оптимизацията?

Предимствата на Оптимизация в Google Варна

– SEO оптимизацията е дългосрочна инвестиция – тя няма нищо общо с традиционните реклами. Докато резултатите от социалните мрежи и Google могат да се измерят веднага, на SEO оптимизацията й трябва определено време. В зависимост от бранша, в който работите те могат да се видят още от първия месец или в период до 6 месеца.

Но най-важното е, че веднъж направена SEO оптимизацията може да Ви поддържа на челни места в търсачките с години. Разбира се, колкото по-дълго време се поддържа, толкова по-добре ще се класирате в Google.

– SEO оптимизацията Ви осигурява непрекъснат поток от безплатен трафик – най-добрият начин да развиете бизнеса си е като му осигурите повече „видимост”.

SEO оптимизацията Ви помага да спечелите повече високококачествен трафик за Вашия уебсайт. Но освен това, ще откриете своята целева аудитория без усилия и в най-доброто време. Защото те сами ще Ви потърсят в търсачката. И благодарение на SEO оптимизацията ще Ви открият.

– SEO оптимизацията Ви помага да съберете данни за потребителите и да определите целевата си аудитория – това е много ценно не само при създаване на маркетинг стратегии, но и при организиране на рекламни кампании.

Какво Ви предлагаме?

Ние от Оптимизирай Ме сме правили SEO оптимизация на много фирми – малки и големи. Извеждали сме много сайтове на челни места в Google. Това не само е подобрявало трафика, а е довеждало и до сериозен ръст в продажбите.

Ние можем да направим това и за ВАС! Доверете ни се и направете първата стъпка към успеха още СЕГА!

{Заяви запитване за SEO оптимизация}