Facebook Pixel

Какви са последните актуализации в класирането на сайтовете в Google?

Изграждане и оптимизиране на сайтове/Интересно/Какви са последните актуализации в класирането на сайтовете в Google?
Какви са последните актуализации в класирането на сайтовете в Google?
На 5-ти Декември 2022 година екипът на Google пусна актуализация, насочена към полезното съдържание на сайтовете. Неговата цел е да подобри работата на автоматизираната система за класиране при търсене по ключови думи. Идеята е потребителите да не виждат масово сайтове, които копират информацията един от друг. С този ъпдейт вниманието им се насочва към уебсайтове с оригинално и полезно съдържание, написано от хора за хора. По този начин Google променя алгоритъма, по който ще се класират сайтовете в полза на тези, имащи повече оригинално текстово съдържание. Този ъпдейт е насочен глобално към всички езици и завършвването на неговото внедряване може да отнеме до 2 седмици.

Защо оригиналността на текстове ще е от значение?

Досега винаги сте спестявали време и усилияза писане на текстове? Копирате всичко от сайтовете на Вашите конкуренти? Не сте се замисляли, че когато потребителите видят за трети или пети път еднотипно съдържание ще излязат веднага от Вашия сайт? С новата актуализация и въвеждане на системата за полезно съдържание, всичко това ще бъде изведено на преден план. Google ще награждава оригиналното съдържание, което отговаря на очакванията на потребителите. Как ще работи системата за полезно съдържание?

Как ще работи системата за полезно съдържание?

Системата за полезно съдържание автоматично ще идентифицира съдържанието на уебсайтовете и ще определи тяхната оригиналност. Съдържанието, което е идентично с това на други сайтове и се среща често в Интернет пространството, ще бъде маркирано като: „ниска стойност”. Или с други думи – то ще бъде определяно като безполезно за търсещите. За сайтовете, които имат голямо количество плагиатствани текстове, ще бъде по-малко вероятно да се класират на 1-ва страница в Google. Това не означава, че останалите критерии за класиране в Google са загубили своята сила. Напротив! Те все още са от голямо значение за представянето на всеки уебсайт. Дори сайтове, чието съдържание е определено повече като „безполезно” , могат да се класират добре, когато са изпълнили останалите критерии и отговарят на търсенето на потребителя. След навлизане на тази актуализация за Google оценяването на съдържанието ще има голяма тежест. Така, когато два сайта в една сфера се представят еднакво добре, сайтът с повече полезни и оригинални текстове ще се класира на по-предна позиция. По тази причина премахването на тези текстове и замяната им с оригинални, написани от Вас,ще подобри класирането Ви в търсачката. Какво ще се случи, ако премахнете безполезното съдържание?

Какво ще се случи, ако премахнете „безполезното” съдържание?

Много собственици на бизнеси ще попитат: „Ако махна копираните текстове, какво ще се случи?”. Отговорът е прост – системата за полезно съдържание работи непрекъснато. Това му позволява да наблюдава в реално време новосъздадените и вече съществуващите сайтове. Ако тези копирани текстове не се върнат обратно в дългосрочен план, направената класификация вече няма да се прилага на Вашия сайт. Друг ключов момент е с какво съдържание ще замените премахнатите текстове. Важно е всички нови текстове да бъдат 100% оригинални, когато искате да излизате на 1 страница в Google. Ние от ОптимизирайМе работим за нашите клиенти и следим винаги новостите в нашия бранш. Ако искате Вие винаги да степодготвени, доверете се на нашия екип! Свържете се с нашите консултанти на телефон: 0894 037 012 и ние ще Ви подарим БЕЗПЛАТЕН одит на Вашия уебсайт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + 19 =

OPTIMIZIRAI ME - online marketing agency

Ние сме специализирани в сферата на маркетинга и информационните технологии. Разполагаме със сплотен екип от специалисти, които имат дългогодишен опит в създаването и оптимизирането на уеб сайтове, дизайн, маркетингови стратегии и рекламни кампании. Нашата цел е да Ви предложим цялостни решения за извеждане на бизнеса Ви на следващото ниво!