Facebook Pixel

Защо да използвате Google, за да увеличите продажбите си?

Изграждане и оптимизиране на сайтове/Интересно/Защо да използвате Google, за да увеличите продажбите си?
Защо да използвате Google, за да увеличите продажбите си?

Много собственици на бизнеси искат да увеличат своите продажби, но нямат вяра на Интернет и онлайн пространството. Те често ни питат: „Защо ни е този Google Ads,като хората от години ни знаят?” или „Това е сериозна инвестиция. Ще има ли възвращаемост?”.

Истината е проста – не можете да очаквате развитие, ако предлагате продуктите и услугите си единствено на редовните Ви клиенти, които са до Вас от години. За да повишите продажбите си, трябва да сте готови да разширите кръгозора си. Да направите нова инвестиция и да се възползвате от необятните възможности на онлайн пространството и Интернет.

Google Ads е един от продуктите на технологичния гигант Гугъл, който позволява на фирмите да рекламират в тяхната платформа и да генерират трафик за своите уебсайтове.

Това може да Ви звучи като наистина голямо обещание и да се притеснявате, че такава рекламна кампания ще Ви струва много пари. Не бързайте да си правите заключения и да отхвърляте тази възможност. В тази статия ние от ОптимизирайМе ще Ви представим интересна информация за Google и неговитевъзможности.

Какво не знаете за Google?

В днешно време всеки използва търсачките в Интернет, за да открие по-бързо необходимата информация, продукт или услуга. Според последните проучвания за 2022 година, 73% от потребителите в света са предпочели Google за търсене през лаптоп или настолен компютър.

Другите 2 водещи търсачки – Bing и Baidu се различават малко една с друга, като цифрите им варират минимално от 2020 до 2022 година. Според проучването, второ място заема Bing с 15%, а Baidu пада от 14% през 2020 до 5% през 2022 г.

Не е изненадващо, че най-големият дял на потребителите за Google е от САЩ , следвани от Бразилия, Англия, Индия и Япония. Проучването показва, че търсачката има силно присъствие и в световен мащаб – без Китай. В повечето страни, които не се нареждат в ТОП 5, представлява поне 70% от целия трафик за търсене на настолни компютри. А в страни като Испания и Италия, цифрите са дори по-високи и минават 90%.

Междувременно страни като Китай и Русия имат собствени търсачки – Baidu и Yandex, които отнемат значителна част от пазарния дял на Google. Местните потребители предпочитат да използват собствената си търсачка, затова делът на Гугъл възлиза на 5% за Китай и 20% за Русия.

Защо да използвате Google, за да увеличите продажбите си?

В България не е изненадващо, че през 2022 година 70% от потребителите са предпочели да търсят именно чрез Google. Останалите търсения са направени през различни търсачки като най-голям дял има Yandex – 10%.

Защо толкова много потребители предпочитат Google?

Google не споделя данни за поведението на своите потребители. Но от проучванията, които са достъпни в Интернет пространството, можем да кажем, че той обработва над 63 000 търсения средно в секунда. Това означава, че потребителите правят 5.6 милиарда търсения на ден и почти 2 трилиона търсения за една година.

Магията се случва за части от секундата. Може да Ви се стори странно, че платформата предлага на всекиго подходящи резултати, които да отговорят на търсенето му. Но това се дължи на алгоритъма на търсачката, който ежедневно се подобрява, за да предостави на своите потребители най-доброто изживяване.

Когато търсите нещо, Google разглежда редица фактори преди да Ви генерира резултатите. Например – местоположение, майчин език, домейн, оценки и ревюта, които сте направили на различни бизнеси в платформата и много други.

За разлика от Google, другите търсачки все още нямат толкова прецизен алгоритъм. Разбира се, те също биха Ви предложили подходящи резултати, но те не винаги биха отговорили по най-добрия начин на Вашите нужди.

Именно по тази причина, все повече потребители на Интернет предпочитат да използват Google търсачката. Това прави рекламирането в нея не само добра възможност да разширите своята аудитория, но и да увеличите разпознаваемостта на своя бранд.

Ние от ОптимизирайМе имаме дългогодишен опит в създаването на най-добрите рекламни кампании в Google. Разполагаме с екип от опитни специалисти, които могат да създадат индивидуална стратегия за Вашия бизнес.

Следете и нашия блог, защото в следващата статия ще Ви запознаем с основите на Google Ads рекламите.

Потърсете ни още ДНЕС, като изпратите запитване чрез контактната ни форма:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 + 9 =