Facebook Pixel
Тенденции в e-mail marketing-а през 2022 година – 2 част

Искате да имате добра връзка с клиентите на Вашия бранд? Не можете да се справите с изготвянето на успешни e-mail marketing кампании?А знаете ли, че е важно да можете да адаптирате бизнеса си към новите тендеции?

Вече не е нужно да си маркетинг специалист за да знаеш кои са актуалните тенденции при създаването на e-mail marketing кампании. Ние от ОптимизирайМе винаги сме готови да Ви помогнем като Ви представим ТОП тенденциите за 2022 година.

В предната част от статията Ви споделихме защо персонализацията на съдържанието на e-mail marketing-а към специфичните нужни на клиента е толкова важно. Днес ще продължим темата и ще Ви запознаем с други актуални тенденции.

Интерактивно съдържание.

Твърде дълго потребителите бяха затрупвани с хиляди рекламни и спам съобщения, които след отваряне дразнят с шаблонното си съдържание. Това вече не е работеща стратегия! Не забрявайте и, че повечето от Вашите конкуренти вече се възползват от предимствата на e-mail marketing-а.

През 2022 година фокусът се мести върху уникалното потребитеско изживяване. Интерактивните имейли могат да създадат 2 пъти повече реализации от пасивното съдържание. Тези имейли ще подобрят ангажираността.

Можете да създадете интерактивен имейл като включите – анкети, викторини, слайдшоу, карусели, които превъртат изображенията, анимирани гифове, които приканват потребителя да посети целевата страница и други.

Тенденции в email marketing-а през 2022 година – 2 част

Мобилна достъпност.

Според последните статистики 60% от целия трафик в Интернет идва от смартфони, а 70% от потребителите предпочитат да използват мобилните си устройства за проучване на продукти.

Затова е много важно Вашите e-mail marketing кампании да изглеждат добре през мобилно устройство БЕЗ да се налага потребителя да го отваря в браузъра си.

Хората, които използват мобилните си устройства, вече няма да се мъчат с лошо изработени имейли, които изглеждат ужасно през телефона.

Минимализъм в имейлите.

Това не означава да пускате на клиентите си прости имейли с текст и без никакво интеарктивно съдържание. Тенденциите през 2022 година са фокусирани върху създаване на силно присъствие на бранда.

Можете да го създадете НЕ като изпращате по 10 имейла на седмица, а чрез изготвяне на ясна и точна последователност при кампаниите.

Не знаете как да го постигнете? Доверете се на екипа на ОптимизирайМе и ние с удоволствие ще Ви помогнем да създадете ефективни e-mail marketing кампании, който потребителите Ви да харесват.

Свържете се с нас на телефон: 0883 33 02 16.

Discussion

  1. Много интересна статия. Не очаквах, че все още има толкова добри резултати от имейл маркетинга. За успешния бизнес трябва да се премине през всички начини, за да намериш печелившия подход. Определено трябва да се наблегне на имейл маркетинга, за постигане на добри резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − 14 =

OPTIMIZIRAI ME - online marketing agency

Ние сме специализирани в сферата на маркетинга и информационните технологии. Разполагаме със сплотен екип от специалисти, които имат дългогодишен опит в създаването и оптимизирането на уеб сайтове, дизайн, маркетингови стратегии и рекламни кампании. Нашата цел е да Ви предложим цялостни решения за извеждане на бизнеса Ви на следващото ниво!